فهرست ها
- خانه
- اخبار واطلاعیه
پوستر «الا یا حضرت مادر نگاهی» منتشر شد
همزمان با ولادت حضرت فاطمه(س)، پوستر ویژه «الا یا حضرت مادر نگاهی» با معرفی ۵ اثر شامل «در ستایش مادران خانه دار»، «فاطمه علی است: داستان هایی از بلندای سبک زندگی سراسر معنوی»، «فاطمه نگین جهان و جنان»، «زن و خانواده؛ برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)» و «ماه و آن گردنبند» از سوی نهاد کتابخانه های عمومی کشور منتشر شد.
همزمان با ولادت حضرت فاطمه(س)، پوستر ویژه «الا یا حضرت مادر نگاهی» با معرفی ۵ اثر شامل «در ستایش مادران خانهدار»، «فاطمه علی است: داستانهایی از بلندای سبکزندگی سراسر معنوی»، «فاطمه نگین جهان و جنان»، «زن و خانواده؛ برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)» و «ماه و آن گردنبند» از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور منتشر شد.
در ستایش مادران خانهدار
پدیدآور: لورا شلسینگر
مترجم: عاطفه برقعی
ناشر: نقش و نگار
تعداد صفحات: ۱۷۵
در این کتاب، تجربیات مختلفی از مادران خانهدار را میخوانیم که همه به نوعی پندآموزند. همچنین به تأثیر مثبت در خانه ماندنِ مادر برای خودش، فرزندانش و همسرش اشاره میشود و توصیههای مفیدی برای زنانی که میخواهند مادران خانهدار موفقی شوند و پدرانی که باید به همسرانشان در این زمینه کمک کنند، ارائه میدهد.
دکتر لورا شلسینگر در این کتاب با استناد به ادله علمی و عقلی و تجربیات حقیقی متعدد بطلان این فرضیه را که هویت حقیقی زن با شغلش تعریف میشود، به اثبات میرساند. او معتقد از که پرورش فرزندان در اولویت زندگی زن قرار دارد و توصیههایی ویژه ارائه میدهد تا یک مادر خانهدار با رعایت آنها بتواند یک زندگی شاداب، موفق و پویا داشته باشد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
زمان، طرفدار خانوادههای دو شغله نیست. وقتی پدر و مادر هر دو شاغل باشند درگیر مسائلی از قبیل رفت و آمد به محل کار، برگزاری جلسات، مشکلاتی که در آخرین دقایق ساعات کاری به وجود میآیند و نیاز به توجه فوری و طولانی مدت دارند، سفر کردن، اتاق کار، مکالمات کاری، ایمیلها، همچنین مشکلات مسائل شخصی و ارتباطی کارگران و همکاران میشوند و آنقدر خسته هستند که حتی بازگشتن به خانه هم برایشان کاری دشوار میشود.
این یک تصویر کلی از زندگی یک زوج شاغل است. روزی مادر خانهداری برایم نوشت: »از وقتی در خانه میمانم، میتوانم هنگامی که فرزندم میخوابد، استراحت کنم و بدون احساس استرس و خستگی ناشی از کار زیاد، به مراقبت از خانه و خانوادهام بپردازم. در نتیجه انرژی بیشتری برای ابراز عشق به همسرم دارم و این کار باعث تحکیم پایههای ازدواجمان شده است.»
فاطمه علی است: داستانهایی از بلندای سبکزندگی سراسر معنوی
پدیدآور: علی قهرمانی
ناشر: کتاب جمکران
تعداد صفحات: ۱۹۲
علی قهرمانی برای تدوین و تألیف کتاب «فاطمه علی است» با وسواس زیاد دست به انتخاب روایتهای متقن و مستند زده است و از میان منابع اهل سنت و شیعیان، فرازها و برهههایی از زندگی حضرت زهرا و امیرمؤمنان (علیهماالسلام) را از دل تاریخ بیرون کشیده و با بیانی کوتاه و ساده در قالب داستانکهایی جذاب و مؤثر در منظر ما قرار داده است. از ویژگیهای این اثر ارزشمند، قطع کتاب است که با سهولت و راحتی میتوان آن را در دست گرفته و مطالعه کرد. طراحی جلد و صفحهآرایی نیز از دیگر عوامل خوشخوان بودن کتاب است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
بهترین چیز برای زنان چیست؟
از مردان و زنان حاضر در مسجد، هیچکس نتوانست پاسخی شایسته و درست به این پرسش پیامبر بدهد. علی (علیهالسلام) سوال را به خانه آورد و از زهرا (سلاماللهعلیها) نظر خواست.
بهترین چیز برای زنان آن است که (بیدلیل) در معرض اختلاط با مردان نباشند.
فردا، علی (علیهالسلام) پاسخ را در مسجد به محضر رسول مهربانی عرضه کرد. لبخند رضایت بر لبان نازنین ایشان نقش بست.
علی جان! چرا دیروز این سخن را نگفتی؟
این پاسخ دخترتان است.
پیامبر سرشار از شادمانی شد و گفت: «فاطمه پاره تن من است».
فاطمه نگین جهان و جنان
پدیدآور: محمدرضا رمزی اوحدی
ناشر: مؤسسه شهید حاج احمد کاظمی
تعداد صفحات: ۲۸۰
کتابی در خصوص فضائل و تاریخ و سیره زندگی حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها)، که فقط از منابع اهل سنت برای تدوین بهرهبرده است.
پدیدآور این اثر درباره کتاب چنین بیان میکند: «سر ثریا و ستاره سما، حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) در کتابهای تفسیری، حدیثی و تاریخی اهل سنت، جایگاه جلیلی و جامعی دارد.
در فصل اول، با بهرهگیری از تفاسیر قدیمی اهل سنت، بیش از صد آیه قرآن را که درباره آن حضرت نازل شده است آوردهایم؛
در فصل دوم، به زندگی آن بانوی بیبدیل و حوادث پس از ارتحال رسولالله (صلیاللهعلیهوآله) از منابع دست اول اهل سنّت پرداختهایم.
در فصل سوم، این پرسش را پاسخ گفتهایم که چرا سید مظلومان، امیرمؤمنان (علیهالسلام) هنگام حمله به خانهاش سکوت اختیار کرد؟»
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
در معجم الکبیر طبرانی (قرن ۴)، مناقب خوارزمی (قرن ۶)، ذخائر العقبی از طبری (قرن ۷)، مجمع الزوائد هیثمی (قرن ۸ و ۹)، کنز العمال متقی هندی (قرن ۹ و ۱۰)، و... عمر بن خطاب از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) نقل کرده است: فرزندان هر پدری برای خود، خویشاوندانی دارند که خود را به او نسبت میدهند، مگر فرزندان فاطمه که من، ولی و خویش آنها هستم و آنان، عترت مناند و از سرشت من آفریده شدهاند. وای بر کسانی که فضیلت آنان را تکذیب کنند! هر که آنها را دوست بدارد، خداوند، دوستش میدارد و هر که ایشان را دشمن بدارد، خداوند او را دشمن میدارد.
زن و خانواده؛ نقش و رسالت زن
گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی)
گردآورنده: امیرحسین بانکی پور
ناشر: انقلاب اسلامی
تعداد صفحات : ۲۶۹
با توجّه به نگاه هدفمند مقام معظّم رهبری مدّظلّه العالی به مسائل زنان و با وجود رویکرد تمدن گرایی اسلامی که ایشان دارند؛ ضروری است که خطوط معیارهای اسلامی متناسب با شرایط زمان و مکان در زمینه حضور اجتماعی زن از دید گاه معظّمٌ له باید جمع بندی شود. این بیانات در این کتاب در سه فصل با عناوین: جایگاه اجتماعی زنان، تعلیم و تربیت زنان و نقش زن در انقلاب اسلامی، تدوین شده و در تمامی این زمینه ها سعی شده است آرای مقام معظّم رهبری(مدّظلّه العالی) به صورت دقیق استخراج و با عنوان گذاری مناسب سیر منطقی موضوعات به گونه ای ارائه گردد که پاسخگوی مشکلات و نیازهای امروز باشد.
ماه و آن گردنبند
پدیدآور: محمدکاظم مزینانی
ناشر: قدیانی
تعداد صفحات: ۱۲
بچههای گل، داستان درباره گردنبند با برکتی است که وقتی پیرمردی نیازمند در مسجد خدمت پیامبر میرود و از ایشان تقاضای کمک میکند، در نهایت از طریق حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) به دست پیرمرد میرسد.
حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) در مواجهه با درخواست پیرمرد، چون چیز دیگری در خانه ندارد، گردنبند خود را به او میدهد. عمار متوجه میشود و گردنبند را از آن پیرمرد میخرد و همراه یک غلام به نزد حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) میفرستد. ایشان نیز غلام را آزاد میکند و...
این کتاب با تصاویر زیبا و دلنشین، با زبان شیرین شعرگونه، داستان بخشش و بزرگواری حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) را برای کودکان روایت میکند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
چشم میچرخاند
لحظهای دور و برش
چه کند؟ هست این مرد
میهمان پدرش
راستی آن گوهر
هدیهی دخترعمو؟
آری آن گردنبند
هست بر گردن او
میکند دست دراز
سوی آن گردنبند
میدود توی حیاط
ناگهان، با لبخند...
درِ چوبی ناگاه
ناله کرد و وا شد
دستی آمد بیرون
گوهری پیدا شد
پیرمرد از جا جست
با تن بیجانش
مثل آن گردنبند
برق زد چشمانش